5.png

Soulwork
~ bloggen ~

Att våga lita på
vår inre timing

Att gå vår egen väg och våga lita på vår inre timing kan ibland vara utmanande. När jag var 12 år gammal bestämde jag mig för att bli vegetarian. Det var precis när min fars farbröder hade skickat över cirka 20 kg älgkött till oss efter höstens jakt. Min familj tyckte minst sagt att det här var lite dålig timing, och tyckte att jag kunde vänta lite med att bli vegetarian så att jag kunde hjälpa till att äta lite av älgköttet. Men jag hade bestämt mig. Jag ville inte längre äta kött.


Samma sak gäller för nyårslöften och den typiska "jag börjar på måndag"-mentaliteten. Vi kanske får en idé som känns inspirerande, någon gång i slutet på december. Så tänker vi: det här ska bli mitt nyårslöfte. Så väntar vi tills 1 januari innan vi sätter igång. Problemet är att då finns det risk för att inspirationen har försvunnit från stunden vi fick idén tills dess att vi behöver börja utföra den. Om vi sätter igång direkt när vi känner oss inspirerade är det större chans att vi faktiskt förverkligar vår idé.


När vi får en stark impuls från vårt inre som känns sant för oss - se till att rida på vågen av inspiration och ta handling direkt. Vänta inte på att det ska bli "läge" i den yttre världen, för det kommer aldrig vara en bekväm tid att göra något nytt. Förändring är obekväm, för det innebär att vi behöver ta oss utanför vår bekvämlighetszon. Och det kommer alltid finnas yttre anledningar till varför vi inte borde göra något. Vi kan hitta på alla möjliga undanflykter och orsaker till varför det inte kommer fungera. Vårt ego kommer komma på massa bra argument för varför det inte är läge just nu. 


När du får ett inre frö av inspiration, se till att plantera det på direkten! 


Precis när vi får en ny idé känner vi oss som mest inspirerande, då har vi medvind och rör oss i nerförsbacke. Det är för att verkligheten bara existerar i nuet. Dåtiden har redan varit, där kan vi inte göra någon förändring. Och framtiden har inte kommit än, så vem vet vad vi kommer känna för att göra då? Ta tillvara på nuet och se till att rida på vågen av inspiration när den kommer till dig. Lita på din inre timing och låt inte dina yttre omständigheter komma i vägen för din inspiration.


Nytt år eller inte, tiden är alltid nu och det är NU vi kan förändra våra liv. Så vad är det din själ längtar efter att skapa precis just nu?

life-Path.jpg

Du behöver aldrig vara rädd,
för att leva i din egen sanning..

Det är alldeles för ofta jag möter klienter som är så rädda för att se sin egen sanning. De vet vad de vill, egentligen, men vågar inte erkänna det för mig. De vågar knappt erkänna det för sig själva. Så när jag frågar dem vad de vill, så säger de att de inte vet.  

Detta är så vanligt, och det beror oftast på rädsla. En rädsla för att inte göra bra ifrån oss, rädsla för att misslyckas. För om vi blir kritiserade eller misslyckas för den mask vi tar på oss för att passa in, så gör det inte lika ont som om vi skulle misslyckas med det vi faktiskt älskar och brinner för. Inget kan väl vara mer smärtsamt än att bli kritiserad för sin allra innersta, mest sårbara sanning?

Jag förstår den rädslan så väl och har själv upplevt den. Men jag har också upplevt hur det är att ta sig över rädslan, till andra sidan, där vi möts av absolut lättnad och frihet över hur underbart det känns när vi faktiskt vågar vara sanna mot oss själva. 

Jag kommer ihåg när jag skulle bryta mig ut ur ekorrhjulet och ha min alldeles första föreläsning. Det var precis efter jag hade sagt upp mig från mitt jobb och skulle satsa på mitt egna företag och stå på egna ben. Jag hade aldrig haft en föreläsning själv innan, och var livrädd. Ändå har ingenting någonsin känts så självklart som att jag skulle ha den där föreläsningen. Jag var rädd för att misslyckas, för att säga fel, eller inte komma ihåg vad jag skulle säga. Jag var rädd för att ingen skulle komma, och att inte klara mig ekonomiskt.

Min första föreläsning blev så fullsatt att jag fick sätta in ett extradatum bara några dagar efter, som även den blev fullsatt. Fast jag ALDRIG hade haft en föreläsning förut eller hade någon erfarenhet inom sådana saker. För när vi är sanna mot oss själva, och vågar gå ut med vår sanning och sårbart dela den med resten av världen, så får vi så enormt stor respons tillbaka. När vi bara vågar ta klivet ut i det okända, så kommer vår sanning speglas tillbaka till oss och vara där och fånga upp oss.

För sanningen är, att när vi vågar göra det vi tycker skulle vara allra roligast, då lever vi ut vårt syfte och då är det mindre risk att det blir fel. Det är när vi envisas med att leva i osanning som saker och ting går på tok, och vi får kämpa. Ju mer sanna vi är i oss själva, desto lättare flyter livet på. Vi tror att det är mer riskfyllt att leva i vår sanning, men i själva verket är det faktiskt helt tvärtom.

Så jag frågar dig: vad är det din själ viskar om djupt där inne? Vad är den vill uttrycka? Våga lyssna på din inre röst och ta klivet ut till friheten, till sanningen, till ditt liv..!

1 (1).jpg

Om allt händer av en anledning,
varför händer dåliga saker?

Ibland händer saker som vi inte riktigt tänkt oss ska hända. Vad beror det på? Vi är ju de kraftfulla skaparna av våra egna liv, eller hur? Borde vi då inte kunna få allt att hända precis så som vi vill att det ska hända? Det är inte alltid riktigt så enkelt..


Precis som texten säger ovan, vi attraherar inte alltid in det vi vill ha, vi attraherar in det vi är. Jag fick erfara två perfekta exempel på detta på raken under kort tid (det tog mig två händelser innan insikten kom till mig..)


De reseplaner jag gjort behövde ändras då saker och ting inte riktigt blev som jag hade tänkt mig. Det första som hände var att jag missade mitt flyg från Singapore till Lombok, och kunde inte boka ett nytt. Jag försökte med flera bokningssidor och appar, men bokningen gick inte igenom oavsett hur många gånger jag försökte. Jag bestämde mig för att det inte var meningen att jag skulle åka dit, och bokade ett flyg till Perth i Australien istället. När det hände kändes det bra inom mig, och jag fick senare veta att det gick ett dödligt virus på öarna i Indonesien, vilket gjorde att jag kände mig tacksam. Den andra händelsen skedde några dagar senare i Australien när jag skulle boka en hyrbil. Nästan precis samma sak - jag bokade en hyrbil och pengarna drogs från mitt konto, men jag fick senare ett mail om att min bokning inte kunde godkännas, utan någon anledning till varför. Jag började fundera. Kanske betyder detta att något dåligt skulle hända mig om jag hyrde bilen? Kanske är det en olycka jag försöker undvika, då jag inte alls är van att köra i vänstertrafik skulle det inte vara ett helt orimligt antagande. Men när jag började tänka att jag skulle strunta i att hyra bil kändes inte detta alls bra inom mig. Jag ville ju ge mig ut på vägen, friheten av att få köra min egen bil, och åka ut på nya äventyr runt Australien. Det är ju detta jag brinner för! 


Det jag insåg efter en stunds meditation var att det är jag som har skapat båda dessa händelser. Universum försöker inte ge mig något tecken på vad som är rätt och fel. Rätt eller fel existerar inte utanför vår fysiska sfär. Allt är gudomligt och allt är perfekt. Jag skapar min egen verklighet och alla val jag gör anses av mina andliga guider vara perfekta, för jag gör dem utifrån min fria vilja. Varför skulle då dem eller något annat utanför mig kunna hindra mig från att göra det jag vill? Det klingade inte riktigt rätt i mina öron. Jag har haft mycket rädsla inför att hyra en bil, då jag varit orolig för att något ska hända eftersom jag inte är van att köra i vänstertrafik. Jag lät den rädslan ta över och det är därför jag manifesterat denna konsekvens. Det finns inget utanför mig som försöker ge mig en varning, det är bara min egen rädsla som kommer tillbaka och biter mig i foten. 


När vi inser att inget någonsin händer mot oss, utan att det händer för oss har du en möjlighet att ge det som händer din egen mening. Om det som händer inte är något du gillar - välj då att lyssna på situationen och ta lärdom av den. Om saker och ting inte går som vi vill och vår respons är "jaja, det händer väl av en anledning", så är det ett sätt för oss att frånsäga oss ansvaret för det vi själva skapar, och då går vi miste om möjligheten att faktiskt forma vårt liv precis så som vi vill ha det. Det är du som bestämmer, och ingen annan. Om du inte tycker om konsekvenserna som dyker upp i ditt liv, se då till att justera dina handlingar - för du har kraften inom dig att forma ditt liv precis så som du vill ha det.

Vad är ett livstema,
och vilka har du valt för detta liv?


Vi är inte här för att gå i skolan. Vi är inte här för att lära oss läxor, klara ett uppdrag eller nå en viss nivå av spirituell utveckling. Syftet med våra liv är att vi ska hitta ett sätt att uppleva oss själva som ger oss mening och en känsla av tillfredsställelse. Du är fri att uttrycka dig själv precis hur du vill, och att göra precis vad du vill. Inget är rätt eller fel, bättre eller sämre. Hela du är en gudomlig varelse, och så också dina val. Allt du väljer att göra, vara och säga är helt perfekt.

Det du behöver fråga dig själv är istället: hur nöjd är du med de resultat du skapar just nu? Hur mycket njuter du av det liv du lever och hur uppfylld och tillfredsställd känner du dig? Om du inte känner dig helt tillfreds med det liv du lever idag kan det vara en bra idé att se över hur du väljer att leva ut ditt syfte just nu. Vi lever nämligen alltid i vårt gudomliga syfte, frågan är bara om vi gör det från en negativ eller positiv aspekt (baserat på hur mycket vi själva tycker om det vi upplever just nu). 

Innan vi inkarnerade in i våra fysiska kroppar valde våra själar olika livsteman som vi bestämde oss för att vi ville utforska i det här livet. Dessa livsteman kan vi sedan välja att utforska ur ett negativt eller positivt perspektiv. Vi lever i en värld av polaritet, vilket innebär att det alltid finns två sidor av varje mynt. Har du till exempel valt ett livstema av acceptans kan det visa sig på många olika sätt. Vi kan till exempel välja att inte acceptera något, för att vi vill utforska vad fullständig oacceptans innebär. Det är fortfarande en aspekt av vårt gudomliga livstema som vi valt för oss själva, men kanske en aspekt som inte alltid får oss att må så bra.

För att förstå våra livsteman och hur vi kan se på dem är en perfekt metafor att jämföra dem med att åka på semester. När vi inkarnerar på jorden väljer vi en destination, och sedan väljer vi vad vi vill göra där. Låt oss säga att du vill åka till Hawaii på semester. Under dina två veckor i Hawaii har du bestämt dig för att ligga på stranden och sola och bada, hyra jetski och gå på vandring i den vackra naturen. Du vill också passa på att njuta av den utsökta skaldjursbuffén de har på ditt femstjärniga hotell när du är där. Dessa aktiviteter kan du välja att utforska precis hur du själv vill. Kanske väljer du att klaga för att det är så varmt, eller njuta av värmen i det svalkande vattnet? Det är lite samma sak med våra livsteman. Det är energier eller kvalitéer som vår själ har valt innan vi inkarnerades, och det är upp till oss hur vi väljer att uppleva dessa i vårt liv idag. Det finns inga måsten eller rätt eller fel. Inget vi behöver fullborda eller fullända på något sätt. Det är helt upp till oss hur vi väljer att utforska våra livsteman.

När vi känner till våra livsteman och kan börja utforska dessa mer medvetet ger det oss en ökad känsla av syfte, mening och tillfredsställelse i våra liv.

Vill du veta mer om vilka livsteman du valt för denna inkarnation och hur de dyker upp i ditt liv idag? Kontakta mig för en läsning, eller läs mer under fliken "tjänster".


Myten om
den spirituella auktoriteten


Jag tycker att det är hög tid att granska denna spirituella myt nu. Det här med att det skulle finnas en spirituell auktoritet som är över oss och bestämmer över oss (något som många kallar gud). Det är en myt som religion skapade för många år sedan för att vi människor skulle få makt över varandra. Gudomliga krafter jobbar inte så. De är inte intresserade av att styra över oss eller ha någon makt över oss. De vill vägleda och hjälpa oss att skapa den upplevelse vi vill ha i våra liv. Men de kan aldrig straffa oss och har ingen åsikt om vi gör ett ”bra jobb” eller inte.

Jag gör mycket läsningar där jag undersöker personers tidigare liv, vad de har varit med om och vilka val de gjort i dessa liv. Det är så vanligt att jag får upp historier om att religiösa ledare har utnyttjat sin makt över samhällsmedborgarna, för att få rikedom, respekt, makt. Allt detta handlar om ego. Det har ingenting med gudomlighet att göra. Tänk dig själv. Om du skulle vilja ha makt över andra människor, vilket bättre sätt att få detta än att utnyttja deras sårbarhet; deras tro? Om de tror på en gud som är över oss, som kan benåda oss och ge oss det vi önskar – skulle vi inte välja att lyssna på en präst då, som utger sig för att vara en av guds män?

Vi är alla gudomliga varelser. Ingen är mer nära gud baserat på vilket yrke vi väljer. Vi är alla gudomliga och en del av helheten. Vi är alla fria att göra våra egna val, ta våra egna beslut. Vi bestämmer själva över vår upplevelse här på jorden. Ingen har någon verklig makt över oss, bara den föreställda makt vi ger dem. Du väljer själv om du vill vara i kontroll över ditt liv, eller om du vill ge den makten till någon annan.

Det är så ofta jag stöter på människor som känner att de har varit ”dåliga”, inte gjort sitt ”jobb” och går igenom livet och tror att de blir straffade för något de har gjort. Det är inte riktigt så det fungerar.

Vi skapar vår egen verklighet. Helt och hållet. Utan undantag. Både det bra och det ”dåliga”. Det finns ingen yttre makt som är intresserad av att straffa dig. Det som inte går precis så som du vill att det ska gå är bara en konsekvens av dina egna handlingar.

Min tro är att det är väldigt bekvämt för många att hålla fast vid den här myten om att det skulle finnas en makt över oss som bestämmer över oss. Det är ju ett väldigt smidigt sätt att frånsäga sig ansvaret från sitt eget liv, eller hur? Om vi tror på en makt över oss, och att det är den makten som bestämmer, då slipper vi ju ta några beslut själva. Då slipper vi också vara ansvariga för de konsekvenser vi ”råkar” ut för i livet.

När du går in i din kraft och själv börja ta ansvar för allt det du skapar i ditt liv, först då kan du se hur alla val du gjort, alla handlingar, har skapat allt det du ser i din omgivning. Allt det du är med om i ditt liv är efterskalv efter de handlingar du själv en gång valt att ta. Inget styrs av en makt utanför dig. Du har själv makten inom dig.

Du är den kraftfulla skaparen av ditt eget liv. The one and only. Så se till att ta tillbaka makten, stå i din kraft och ge dig ut och forma ditt liv precis så som du vill ha det!

Vilken Själsgrupp
tillhör du?

Visste du att det finns olika själsgrupper på jorden eller är detta något helt nytt för dig? Det är faktiskt så att alla som lever här på jorden inte härstammar härifrån från början, utan vissa själar kommer hit från andra platser. Det kommer själar hit från andra planeter, stjärnor och galaxer av lite olika anledningar. Vissa är här för att de inte längre kan bo på sin egen planet och inte har någonstans att ta vägen. Vissa är här för att de vill ha en annorlunda upplevelse från vad de är vana vid, och andra är här för att sprida ljus och höja frekvensen här på jorden. 

Här skriver jag om några av de vanligaste själsgrupper jag hittar i mina läsningar. Känner du igen dig i någon av beskrivningarna?

Nihal

Då jag fått frågan om vilken själsgrupp jag tillhör tänkte börja med min egen: Nihal. Vi som tillhör denna själsgrupp brukar även kallas för Indigobarn eller Kristallbarn. Vi är ganska nya här på jorden och är ofta väldigt intuitiva och mediala. Anledningen till att vi kom hit var för att röra om lite i grytan, kan man säga.

Nihals tar platsen som rebellerna bland alla själsgrupper och är här för att ifrågasätta och vända upp och ner på strukturerna som de ser ut just nu på jorden. Det finns mycket saker som inte fungerar så bra som det kunde göra på vår planet idag, och Indigobarnen är här för att uppmärksamma de icke-fungerande strukturerna och komma med förbättringar. Vi kan ha svårt för auktoriteter, rädsla och hat. Integritet är något vi värdesätter högt och vi kan se när människor är oärliga eller inte är sanna mot sig själva.

Då Nihals ibland kan tycka att det är lite jobbiga och trögflytande energier här på jorden har vi en tendens att bli otåliga för att allt tar så lång tid. Vi är vana att jobba på en telepatisk nivå där allt sker med en intention, och kan få lite dåligt tålamod när vi hela tiden måste anpassa oss efter de fysiska reglerna som finns här. Därför är många Indigos dragna till den digitala världen där det är lite snabbare och lättare energier.

Nihals är ofta också väldigt kreativa och innovativa, då vi är här för att skapa nya strukturer och komma med nytänkande idéer.


Spica

Själsgruppen Spica sägs vara en ganska ovanlig själsgrupp på jorden, men trots detta är Spicans en av de vanligaste själsgrupperna jag hittar i mina läsningar. Spicans lever ofta lite utanför storstäderna, eller ännu hellre långt ut i glesbygden. De gillar nämligen att ha mycket utrymme. Då det var ganska få själar på deras hemplanet tycker de ofta att jorden är för överbefolkad och trång.

Dessa själar är väldigt harmoniska, fria och icke-dömande. De är drömmare och visionärer och har lätt för att acceptera andra människors livsval. De håller sig neutrala, och är på grund av detta väldigt bra på att hjälpa andra människor bearbeta sina problem i deras närvaro. De fungerar som speglar där de håller ett neutralt space för oss att jobba igenom våra egna problem. När du träffar en Spica-själ väcker de snabbt känslor i dig. Antingen kan du känna att du tycker väldigt bra om dem, eller så blir det helt tvärtom så att du känner att du inte klarar av dem. Detta har ingenting med Spica-själen att göra, utan handlar helt och hållet om dig själv. Om du inte tycker om vem du är eller har problem du inte är redo att föra fram till ljuset kan det bli väldigt jobbigt att träffa en sådan här själ. Tycker du däremot om dig själv speglas du tydligt hos en Spica, vilket betyder att dina bästa sidor speglas tillbaka till dig genom dem och du älskar vad du ser.

Spicans kan själva ha lite svårt att bearbeta sina känslor och bli något överväldigade i sina känslokroppar. På Spica, deras hemplanet, levde de i sina energikroppar och är inte alltid helt bekväma med den tunga energi som finns här på jorden, och allt det innebär att vara i en fysisk kropp. De skulle helst slippa att ta hand om allt det materiella och fysiska, som till exempel att betala räkningar. De kan leva väldigt gott på ett minimalistiskt sätt, då det tjänar dem att ha så lite saker som möjligt runtomkring sig.


Vega

Vega är en ganska ovanlig själsgrupp, men då jag hittar fler och fler ”veganer” i mina läsningar, framför allt bland barn, så tänker jag att den här själsgruppen är på väg att bli alltmer vanlig här på jorden.

Denna själsgrupp är naturligt födda underhållare och trivs väldigt bra i strålkastarna på en stor scen. De är dock inte traditionella bekräftelsesökare på det sättet och kanske inte alltid håller med om att de gärna vill synas och höras, men när de får mycket uppmärksamhet från en stor grupp människor kan de hantera det mycket bra. Det är faktiskt så att de kan ge andra människor enormt stort värde genom att vara i centrum, då deras energi förstärks och lyser upp på ett magiskt sätt framför människor. Den energin kan de sedan dela med sig av till sin publik, och det är därför vi älskar att se en själ från denna själsgrupp på scenen!

Plejaderna

Plejaderna är ljusarbetare som har funnits länge på jorden. De är väldigt pratglada, charmiga och karismatiska själar! Deras styrka är kommunikation och att inspirera andra att skapa förändring. De är visionärer och väldigt bra på att inspirera andra genom att måla upp fantastiska, drömmiga bilder över hur livet skulle kunna se ut. De ser den stora bilden och vill gärna vara i ständig förändring, men tycker inte om att jobba så mycket med små, tråkiga detaljer. De vill gärna nå den stora drömmen genom ett enda, stort steg. Vi lyssnar gärna på en plejad då de har ett väldigt inspirerande och charmerande sätt att kommunicera på. 


Vill du veta vilken själsgrupp du tillhör? Hör av dig till mig för att boka in en Soul Realignment session! Då får du reda på vilken själsgrupp du tillhör, vad din speciella gåva är och vad du är menad att bidra med här på jorden.

indigobarn.jpg

Myten,
om karma..

Du har säkert hört uttrycket: ”karma is a bitch”. 

Som att karma skulle vara en egen person med en väldigt negativ och pessimistisk syn på livet, som är där för att sätta dit oss och ger oss vad vi förtjänar efter vi gjort något orätt. Det är inte riktigt så det går till.

Det du inte visste om lagen om karma

Karma är egentligen inte något negativt alls. Det är ett av de bästa verktygen du kan använda för att skapa din drömvärld. Men det är många som inte känner till hur karma fungerar och hur man kan använda den, därför kan karma verka negativt.

Det är inte karma som är negativt. Det är alla negativa val vi gör. Karma är bara en neutral, objektiv, opartisk mekanism, som svarar på våra val och handlingar och gör så helt perfekt och felfritt.


Du själv skapar dina omständigheter. Det gäller alla omständigheter. Det är inte alltid så kul att ta ansvar för om ditt liv inte ser ut precis som du vill just nu. Men när du kan äga och ta ansvar för att du skapar din egen verklighet på alla plan, är det där och då du kan börja skapa de resultat du verkligen vill ha i ditt liv. 

Det kan vara svårt att äga detta, för i de flesta fall har vi inte den blekaste aningen om hur vi kunnat attrahera in dessa omständigheter i våra liv. Men alla omständigheter och konsekvenser som dyker upp i ditt liv har du faktiskt själv skapat genom de val du gjort.

Hur gjorde jag då, och vad kan jag göra annorlunda? De frågorna kan jag hjälpa dig att besvara i en Soul Realignment-session!

Då går jag in i ditt själsregister och tittar på exakt vilka val du gjorde i tidigare liv, för att skapa de konsekvenser du nu upplever i ditt nuvarande liv.

Jag kollar också på vem du är på själsnivå, och vilka val och handlingar du behöver göra framöver som går mer i linje med ditt sanna jag, och som kommer generera positiv karma för dig och skapa de resultat du vill ha.

För ett negativt val för dig behöver inte se likadant ut som ett negativt val för någon annan. Vi är alla olika och har alla olika gåvor och själsenergier som vi behöver använda oss av för att skapa positiv karma. Det är därför det är så viktigt att känna till vad just dina unika spirituella gåvor är, så du kan använda dig av dessa för att skapa de resultat du vill ha i ditt liv.

Kontakta mig för mer information: nihalsoulwork@gmail.com

NIHAL Soul Work är ett systerbolag till Kärleksinstitutet:

Hagalundsgatan 20

169 63 Solna

Tel +46 (0)73 50 63 146

nihalsoulwork@gmail.com

Välkommen att kontakta mig

Social Media

SIMBLAWebsite Builder